PANCAKES na mleku z jagodami i truskawkami polane miodem.
Na zimowe popołudnie w sam raz. Mój synek je uwielbia ;)
Składniki:
1,5 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka cukru pudru lub miodu
szczypta soli
1 roztrzepane jajko
1 i ¼ szklanki mleka
2 łyżki oleju
pół łyżeczki cynamonu (opcjonalnie)
1,5 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka cukru pudru lub miodu
szczypta soli
1 roztrzepane jajko
1 i ¼ szklanki mleka
2 łyżki oleju
pół łyżeczki cynamonu (opcjonalnie)
Wykonanie:
W dużej misce umieść suche składniki.
W drugiej misce zmieszaj mokre składniki.
Dodaj mokre składniki do suchych i krótko zmieszaj. Do masy można dodać mrożone jagody lub maliny (przepysznie wychodzą).
Smaż placuszki na rozgrzanej patelni bez tłuszczu, lub tylko na jego odrobinie.
Podawaj na ciepło z ulubionymi dodatkami.
Mi i mojemu synkowi smakują z jagodami i truskawkami.
Latem można podawać z gałką ulubionych lodów
Kocham takie naleśniki. :)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/