sobota, 1 kwietnia 2017

Pasta jajeczna z rzeżuchą


Uwielbiam tę porę roku - przyroda budzi się do życia, ptaki cudownie śpiewają za oknem.
Ale najbardziej uwielbiam z rana zjeść pyszne śniadanko.
 Jajo połączone z serem białym, rzeżuchą z własnego ogródka i rzodkiewką to coś co uwielbiam - moja rodzina zresztą też :)
Takie to proste ;)


Składniki:
3 jaja
ok. 100 g sera białego
jogurt naturalny
2 główki rzodkiewki
garść rzeżuchy
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Jaja ugotować na twardo. Pokroić w drobną kostkę Rzodkiew umyć i także drobno pokroić. Połączyć wszystko z rozgniecionym widelcem serem. Dodać rzeżuchę. Wymieszać z jogurtem naturalnym. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Na kanapce udekorować plasterkiem rzodkiewki i rzeżuchą.

SMACZNEGO !!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz