środa, 1 lutego 2017

ŁAZANKI z białą kapustą

 

 
SKŁADNIKI:
 Pół główki niewielkiej, białej kapusty
1 cebula..
15 dkg boczku
Sól, pieprz, pieprz ziarnisty 4-5 szt., ziele angielskie 3 szt., majeranek, tymianek
Gotowy makaron łazanki (polecam lubella)
 
WYKONANIE:
Kapustę drobno pokroić i obgotować w wodzie z dodatkiem soli, ziela angielskiego i pieprzu ziarnistego. Odsączyć. Boczek drobno pokroić i wytopić na skwarki. Do wytopionego boczku dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę i zeszklić. Dodać obgotowaną i odsączoną kapustę. Dusić do miękkości. Całość doprawić solą, pieprzem, majerankiem i odrobiną tymianku.
Makaron ugotować na półmiękko w osolonej wodzie. Odcedzić i dodać do kapusty, razem wymieszać i podawać.


 
SMACZNEGO !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz